Здравейте, казуса ми е следният: Лице, се осигурява по трудов договор на максималния осиг. доход - 2400 лв. Същото това лице е собственик и управител на ЕООД. Има ДУК между лицето и ЕООД-то без да е определено възнаграждение. Въпроса ми е трябва ли да подавам Д1 за ДУК-а с нулеви стойности или нищо да не подавам ?
Благодаря предварително!
Здравейте! Бих се радвала на помощта ви! Имам назначен служител на постоянен трудов договор. На 14.10.2013г. лицето се яви на ТЕЛК и му определиха 100% намалена работоспособност , без право да работи в следващите три години. Въпроса ми е може ли да я освободя по чл.325 т.9 от КТ, като й се изплатят всички обезщетения по чл.222 ал.2 и чл.224 ал.1 и трябва ли да искам разрешение от Инспекция по труда. Работничката също желае да я освободя и да се пенсионира по болест.
А имаше ли прекъсване между двата болнични? Много благодаря и лека вечер!
Здравейте, имам следният казус:

Служителка до 17.08.2013 вкл. е в болничен поради врем. нетрудоспособност. От 06.08.2013г.  имам входящ номер за свикване на ТЕЛК на същата служителка. Процедурата от свикването до решението може да отнеме и два месеца т. е болничния от ТЕЛК може да се забави доста във времето. Въпросът ми е как да бъде отразено времето в Д1 от 17.08.2013г. до издаването на болничния от ТЕЛК? Дали да я пусна в платен отпуск и после да коригирам Д1 и Д6 или има и други варианти?